/ dariknews.archive
На 9 март, от 17:30 часа в Панорама "Плевенска епопея-1877 г." ще бъде отктит научен форум „Плевенски ендокринни дни - 2018 г.”. Мероприятието ще се проведе в дните 9-10 март.
 
„Плевенски ендокринни дни-2018 г.” е ежегодна научна среща, която доц. Катя Тодорова - ръководител на Клиниката по ендокринология в УМБАЛ "Д-р Георги Странски", организира за шести пореден път и има богата научна програма. Темата на мероприятието е „Диабет, Ендокринология и метаболизъм”.

Като лектори са поканени видни български професори, преподаватели и изследователи. Лекционният курс е с обучителен характер и е предназначен за лекари-специалисти и специализанти, ендокринолози и кардиолози от Северозападна и Централна Северна България.

"Тази година мероприятието „Плевенски ендокринни дни 2018 г.” е посветено на 140 годишнина от Освобождението на България от турско робство. По този начин ние - съвременните лекари отдаваме почит на загиналите доброволци-лекари, медицински сестри и санитари в Плевенската епопея и в Руско-турската освободителна война", казва доц. Тодорова.

Научният форум „Плевенски ендокринни дни-2018 г.” се посвещава на 40 годишнината от основаването на Клиниката по ендокринология и на нейният първи ръководител доц. д-р Лилия Клечкова.