Обявиха конкурс за лого на Оперативните програми за периода 2014-2020
Обявиха конкурс за лого на Оперативните програми за периода 2014-2020 / archive.dariknews

Стартира конкурс за общо лого и послание - слоган на еврофондовете през периода 2014-2020 г. От ОИЦ-Плевен обясниха, че конкурсът е отворен, без никакви ограничения за възраст, националност и професионален ценз.

Всеки кандидат може да участва в конкурса като изработи проект на лого и слоган, ползвайки програма за векторна графика. Другите условия са да представи цветен и черно-бял вариант на изображението на български и английски език, предложението да бъде на хартиен и на електронен носител, да се представи кратко описание на замисъла и идеята на изображението.
Предложението трябва да се изпрати на адреса на Министерски съвет в срок до 17:00 часа на 1-ви октомври 2013 г.

Комисия, състояща се от представители на оперативните програми, Съюза на българските художници, Съюза на българските журналисти ще оценява изпратените предложения.

Отделно, чрез Фейсбук широката общественост също ще може да оцени изпратените проекти за лого и слоган. Постъпилите предложения ще бъдат публикувани на 2-ри октомври в специално създадена галерия във Фейсбук профила на www.eufunds.bg: https://www.facebook.com/pages/eufundsbg/163113773755742. Една от наградите в конкурса ще бъде Наградата на широката общественост (Фейсбук) от 500 лв.

За първите три места са предвидени съответно 1000 и 3000 за трето и второ място, а победителят в конкурса ще спечели 5000 лева и тридневно пътуване за двама до Брюксел.

Инициативата се организира от Централния информационен офис в дирекция „Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз" в Администрацията на Министерския съвет.

Конкурсът се осъществява в рамките на проект „Популяризиране на добри практики по Оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз, и подготовката на програмен период 2014-2020 г." Проектът се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.