Областния информационен център в Ловеч с обновен офис
Областния информационен център в Ловеч с обновен офис / archiv.DarikNews

Започнаха строителните работи в помещението за Областния информационен център в Ловеч.

Тази седмица стартира преустройството на помещението в Барокови къщи, предназначено за Областния информационен център. Срокът за изпълнение на строително - ремонтните работи е 90 календарни дни.

Община Ловеч спечели проект по оперативна програма „Техническа помощ" - „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Ловеч", договорът бе подписан на 12 юли т. г. с администрацията на Министерски съвет, в чиято структура е дирекция „Оперативна програма „Техническа помощ", в качеството му на Управляващ орган. Проектът е с продължителност 36 месеца, стойността му е 399 969 лв.

След публично оповестен конкурс, проведен съгласно разписана процедура и с участието на представители на Управляващия орган на оперативна програма „Техническа помощ", бяха избрани трима служители в центъра - управител, експерт „Комуникация, информация и логистика" и експерт „Информационно обслужване и услуги". Те ще са с ангажимент 30 месеца.

Областният информационен център ще започне работа веднага след приключване на строителните дейности. Неговата основна функция е да осигурява лесен достъп до информация по отношение целите на кохезионната политика на Европейския съюз в България, справедлив и пълен достъп до информация относно възможностите за финансиране по структурните и кохезионните фондове за всички социални, етнически и възрастови групи в цялата област чрез организиране и провеждане на събития, семинари и информационни дни в региона.