/ Община Левски
Пролетен празник на фолклорното богатство ще събере пъстротата и красотата на българската народна традиция вплетена в песен, музика и танц в град Левски на светла сряда.

Награда на Международен културен форум за десетгодишната Симона Стефанова от град Левски

Интересът към фолклорното събитие в град Левски е изключително голям. Стана хубава традиция Община Левски и НЧ "Георги Парцалев 1901" да организират, събират и популяризират фолклорното наследство на северняшката фолклорна област.

Над 520 са участниците в конкурсната програма. Те са на възраст от 5 до 78 г., от плевенско, ловешко ,търновско, пловдивско, габровско, шуменско  и варненско. С поредни 84 изпълнения на обработен и изворен фолклор - певчески и танцови състави, индивидуални изпълнители и народни оркестри на 1 май, от 9:00 часа сутринта до късно вечерта ще покажат своя талант на откритата сцена пред Общината.

В Левски стартира проект на НЧ„Георги Парцалев-1901” за изграждане на Амфитеатър

Новото тази година е увеличаването на индивидуалните изпълнители на гайда и кавал. Голям е интересът от професионални училища, които изучават български фолклор, каза Петя Чолакова - гл. експерт „Образование ,култура и спорт” в интервю за радио Левски.

Във времето на конкурсната програма  на 1 май не можаха да поберат всички желаещи да участват във фестивала, а това безспорно доказва неговото достойно място в културния афиш на страната.

Професионално жури с председател проф. д-р Тодор Киров, ръководител катедра „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр.Пловдив ще отличи най-добрите. Предвидени са и много награди, сред които са и специалните награди на кмета на община Левски, на журито и спонсорите.