б
б / obshtina pleven
Кметът на Плевен Георг Спартански покани четвъртокласничката от НУИ „Панайот Пипков”, Божидара заради примера, който даде на съгражданите си, почиствайки заедно с майка си Даниела Дочева пространството около блока, в който живеят в жк „Дружба”.
"Техните снимки ме впечатлиха и аз изказах в социалните мрежи своето възхищение от доброто възпитание на детето и резултатите от усилията на майка и дъщеря, които за часове получиха стотици харесвания", разказа Георг Спартански. Въпреки подигравките на съседи двете няма да се откажат да поддържат чистота и се надяват да намерят съмишленици.
         
„Не търсехме реклама, искахме да покажем, че с малко отделено време и желание, нищо повече, можем да живеем в един по-приветлив град”, сподели от своя страна майката Даниела Дочева.
         
"Следващия път повикай и мен заедно да почистим, защото присмиващите се по всяка вероятност пак ще засипят района с боклуци",  обърна се Георг Спартански към Божидара, подарявайки й красив календар, рекламни материали на Община Плевен и първомартенски сувенир.