Любомир Петков присъства на заседание на ПЕС в Брюксел
Любомир Петков присъства на заседание на ПЕС в Брюксел / netinfo

Председателят на Общинския съвет на БСП Плевен Любомир Петков присъства на заседание на политическата група на Партията на европейските социалисти в Европейския парламент. Това съобщават от пресцентъра на социалистическата партия в Плевен. Визитата в Брюксел е била по покана на депутата в ЕП Илияна Йотова.

На заседанието, водено от Мартин Шулц – председател на Групата на социалистите в Европейския парламент, са коментирани актуални теми от политическия и обществения живот в Обединена Европа. Специално внимание е отделено на нуждата от качествено и достъпно здравеопазване за всички граждани на съюза във всички страни-членки. Любомир Петков се е запознал и с темите от проведеното Пленарно заседание на ЕП, в което една от централните теми е била високите цени на енергийните източници.

Депутатите са отправили официално искане към Европейската комисия да предложи ново законодателство, което да подобри регулацията на финансовите пазари, те са настоявали също да се предприемат мерки за справяне с причините, довели до кредитната криза.