Любен Дилов - син представи в Плевен най-новата си книга
Любен Дилов - син представи в Плевен най-новата си книга / dariknews.archive

Тази събота в ХГ Дарение „Колекция Светлинн Русев" беше представена последната книга на Любен Дилов - син, която събуди любопитството на читетелите, като предизвика и доста критични реакции, включително и в интернет пространството.

Любен Дилов  син представи в Плевен найновата си книга
netinfo

„Много съм благодарен на плевенчани за възможността тази събота да представя тук последната си книга. Това е един много интересен проект, който се появи в интернет пространството през лятото. Книгата съдържа 17 миниатюри, които започват с едно стряскащо изречение. Дълго време никой не знаеше, кой е автора и имаше най-различни предположения.

Всъщност истинският автор - Любен Дилов-син става известен при предишното, първо представяне на книгата.

Любен Дилов  син представи в Плевен найновата си книга
netinfo
"Чак на премиерата на 26 октомври се разбра, че всичките разкази са мои и всичките съм ги правил аз, заедно с прекрасния ни график и живописец Онник Карамфилян. Това е един уникален албум, в който всяка история започва с едно и също изречение, но продължава по съвсем раазличен начин - неочакван, шокиращ, а понякога дори и скандален", каза авторът.

Любен Дилов - син допълни, че книгаtа се разпространява почти апокрифно, защото заради скандалното заглавие книжарите се притесняват да я сложат на витрината и чакат някой да си го поиска, но въпреки това се продава много добре.
„Поради това, че заглавието съдържа една обидна дума фейсбук профилът, представящ книгата беше блокиран на два пъти за по три дни, но сега вече го изписваме на латиница и с многоточие", допълни авторът.

Любен Дилов  син представи в Плевен найновата си книга
netinfo