Йордан Йовчев откри кампанията Коледа за всяко дете
Йордан Йовчев откри кампанията Коледа за всяко дете / obl.admin.lovech

Заместник-министърът на спорта Йордан Йовчев и областният управител на Ловеч Милко Недялков сложиха началото на благотворителна кампания в навечерието на Коледа. Заедно с доброволци, водени от Албена Йончева, те посетиха на 17 декември домовете на деца, носейки много подаръци.

Както е известно, кампанията „Коледа за всяко дете" е организирана от Областна администрация - Ловеч, съвместно с Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев". Инициативата обхваща над 30 деца на възраст от 7 до 16 години в неравностойно положение, които живеят с родителите си. Те получават от добрите гости коледна елха, предоставена от Държавно горско стопанство - Ловеч, ваучер за храна на стойност 50 лева благодарение на собственика на „Балкан Вело" АД Маргарита Домусчиева, хранителни продукти, предоставени от магазини „Слави мес", ученически пособия и украса за коледното дръвче.

„Това е една изключително социална кампания. Коледа ни прави по-добри, но е нужно да бъдем такива през цялата година. Трябва да обръщаме повече внимание на децата, които живеят при родителите си, защото те също имат нужди." С тези думи участникът в шест поредни олимпиади приветства коледната инициатива.

Областният управител на Ловеч Милко Недялков благодари на доброволците за човешката инициатива и на фирмите, подпомогнали нейното осъществяване. Благотворителната кампания ще продължи до четвъртък.