Хванаха двама младежи, ограбили петима на улицата
Хванаха двама младежи, ограбили петима на улицата / Дарик Плевен

Извършители на пет грабежа са задържани от плевенски полицаи, съобщават от пресцентъра на МВР. Това са двама 16-годишни младежи от село Буковлък. От началото на годината те действали в различни райони на Плевен, като използвали физическа сила и нож, за да заплашват жертвите си.

Разследването е започнало след първата постъпила жалба на 8 януари. В центъра на града в района на водната каскада около 18.20 часа двама непознати нападнали 14-годишен и му отнели 50 лева, после избягали към градската градина. Другото престъпление младежите извършили на 10 януари. Този път жертвата бил 13-годишно момче, което причакали по обяд на улица "Никола  Петков". Заплашили го с нож и му взели фотоапарат.

Седмица по-късно друго 13-годишно момче заявило в полицията, че около 14.00 часа на бул. "Данаил Попов" в Плевен е нападнато и му е отнет мобилен телефон. Следващите нападения двамата престъпници извършили на 23 и на 25 януари на площад "Иван Миндиликов", от жертвите си те взели мобилните им телефони.

Криминалистите установили, че непосредствено след уличните нападения издършителите продавали задигнатите вещи на непознати лица. Проверка изяснила, че до момента и двамата млади престъпници не са известни на органите на реда. Материалите по случая са внесени в прокуратурата.