Гушкайте се повече!
Гушкайте се повече! / netinfo

С цел повишаване на чувствителността на хората към проблема с насилието над деца, и в Плевен стартира Национална кампания “Виж ги! Чуй ги! Разкажи!” – “Родители, които бият децата си опитват да го скрият”.

Инициативата е на Института за социални дейности и практики, провежда се с подкрепата на Държавната агенция за закрила на детето, съвместно с фондация “Ничии деца” Полша, а в Плевен партньор е Сдружението на помагащи специалисти в социалната сфера “Малки стъпки”. Миналата седмица се проведе и кръгла маса с участието на различните институции и неправителствени организации, защитаващи жертвите на насилие и оказващи им помощ.

Психотерапевтите са специалистите, чиято задача понякога се оказва най-сложната – да разберат причините за поведението на претърпелите или проявяващи насилие. Преди дни в Плевен в рамките на кампанията “Виж ги! Чуй ги! Разкажи!” гостува и една от най-известните и познати в страната психотерапевти – Мадлен Алгафари.

Какво е всъщност агресията, какви са видовете, за майките-квачки, гушкането и за безусловната любов чуйте от Мадлен Алгафари в звуковия файл.