Гости от Ростов на Дон обсъдиха бизнес инициативи в Областна администрация
Гости от Ростов на Дон обсъдиха бизнес инициативи в Областна администрация / obl.admin

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев посрещна гости от Търговско-промишлената палата на Ростов на Дон. Той разговаря с Николай Присяжнюк - президент на организацията и неговия колега, отговарящ за външноикономическите връзки Юрий Алексеевский. Гостите бяха придружени от изпълнителния директор на БТПП- Плевен Георги Русинов.

Обсъдени бяха идеи за съвместна работа на територията на областта и възможностите за инвестиции. Гостите проявиха сериозен интерес към представените от областния управител инструменти на Интегрираните териториални инвестиции. Тази нова възможност за осъществяване на регионална политика в рамките на ЕС преследва постигането на две стратегически цели: подобряване на конкурентоспособността на икономиката и съхраняване на човешките ресурси и създаване на благоприятна среда за живеене, информира Илиян Йончев. Той уточни, че основно ще се стимулира предприемачеството в икономиката, агробизнеса и туризма.

Областният управител покани представителите на Търговско-промишлената палата на Ростов на Дон да посетят със своя група различните населени места в областта и заяви своята готовност да съдейства и подпомага бъдещи бизнес инициативи.