Глоби за над 18 хил. лв. е наложила Басейнова дирекция Плевен
Глоби за над 18 хил. лв. е наложила Басейнова дирекция Плевен / netinfo

11 акта за установени административни нарушения на Закона за водите са съставили през месец септември служители на Басейнова дирекция Дунавски район Плевен.

Два от тях са съставени на физически лица за не уведомяване на дирекцията за изграждане на кладенец за собствени нужди. 1 акт е съставен на физическо лице за това, че не е изпълнило дадени от БДДР предписания, предвидената в Закона за опазване на околната среда глоба е от 2 000 до 20 000 лева. На физически и юридически лица са съставени актове за водовземане без издадено разрешително, за неизвършване на лабораторен анализ на водата в язовир и за незаконно изземане на баластра.

27 е общият брой на издадените наказателни постановления през септември. Най-много са тези за неуведомяване на дирекцията за изграждане на кладенци за собствени нужди. Две от наказателните постановления са за нерегламентиран добив на наносни отложения, всяко на стойност 2000 лева. Издадени са наказателни постановления и за използване на язовир без разрешително, за водовземане без разрешително, за неподдържане на проводимостта на речното русло, както и за липса на монтирани измервателни устройства за отчитане на иззетото водно количество.

Общата стойност на наложените глоби и имуществени санкции е над 18 000 лева.