Четирима студенти получиха годишни стипендии от Ротари - Плевен
Четирима студенти получиха годишни стипендии от Ротари - Плевен / archive.dariknews

На 3 март президентът на Ротари клуб "Плевен Центрум" Бойко Стаменов и секретарят на клуба прокурор Искра Ганева връчиха четири годишни стипендии на изявени плевенски студенти. Идеята на инициативата е пряка подкрепа на бъдещето на Плевен.

Това стана на церемония в заседателната зала на Областна администрация - Плевен в присъствието на членове на Ротари "Плевен Центрум", членове на младежката структура към клуба и журналисти.

Прокурор Искра Ганева отбеляза факта, че областният управител на Плевен Илиян Йончев, който беше домакин на събитието е един блестящ пример за това, как Ротари може да помогне на човек да се изгради като личност и лидер. Тя припомни, че той е бил интерактор, ротарактор и ротарианец.

Четирима студенти получиха годишни стипендии от Ротари  Плевен
netinfo

Четиримата стипендианти подписаха договори за дарение, като заявиха с подписите си, че приемат с благодарност дарението, както и че познават идеите на Ротари за безкористна служба в полза на обществото - приемат ги и се ангажират в случай на нужда да извършат съответния акт в полза на обществото.

Четирима студенти получиха годишни стипендии от Ротари  Плевен
netinfo

Искра Ганева обясни още, че идеята стипендиите да са четири от по 1250 лева, а не повече, но на по-малка стойност е тази сума да послужи за нещо стойностно за тези достойни млади хора.

Президентът на Ротари "Плевен Центрум" Бойко Стаменов уточни, че стипендиите са осигурени от членовете на плевенския клуб, както и от ротарианци от Ловеч, Свищов, Габрово.

Четиримата плевенски студенти са: Йордан Христов - студент четвърти курс в МУ-Плевен специалност Медицина, Златинка Николаева, която учи трета година специалност Медицина в МУ-Плевен, Петър Петров - студент втора година в Технически университет - Габрово и Ивелина Начева от Педагогическия колеж в Плевен - специалност Начална училищна педагогика - втори курс.