Часовете по Европа в ОИЦ продължават
Часовете по Европа в ОИЦ продължават / archiv.DarikNews

На 8 юни, 16 възпитаници от Гимназията с преподаване на чужди езици посетиха Областния информационен център - Плевен заедно със своята преподавателка Галя Христова.
В семинарната зала на Областния център младите хора имаха възможност да се научат повече за основателите, символите и институциите на Европейския съюз, представени чрез забавна презентация от експерта Коста Киров.

Управителя на Центъра, Йонка Янакиева запозна младежите с дейностите на Центъра и с предстоящия конкурс - викторина за ЕС.
След това, в интерактивна, забавна и достъпна игра, младежите се учиха на проектно мислене и екипно поведение. Разделени на групи, те участваха в състезание за най-атрактивно представена проектна идея, след което експертното жури обяви победител, който ще продължи надпреварата в годишния конкурс.

ОИЦ - Плевен очаква заявки от училищата в града за провеждане на „Час по Европа" и участие в състезанието.Центърът се намира на ул. "Дойран" № 81 А, където всеки посетител може да получи експертна информация за възможностите, които се предоставят от европейските фондове. Работното му време е всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа.