Цените на картите за тролей няма да се вдигат до края на март
Цените на картите за тролей няма да се вдигат до края на март / netinfo
Цените на картите за тролей няма да се вдигат до края на март
24785
Цените на картите за тролей няма да се вдигат до края на март
  • Цените на картите за тролей няма да се вдигат до края на март

До края на март тази година не се предвижда увеличение на цените на абонаментните карти за тролейбусната мрежа в Плевен. Това каза за Дарик Ангел Несторов, директор на «Тролейбусен транспорт» Плевен.

С по-висока цена от 1 януари са само картите за пенсионери над 65-годишна възраст, тъй като те вече са със снимка на ползвателя си. Увеличението е с 1 лв. и те се продават на цена от 5 лв. за един месец, а за три месеца струват 15 лв. Повишението на цените на останалите видове абонаментни карти зависи от субсидии и компенсации, които държавата, посредством държавния бюджет, ще предвиди за вътрешноградския транспорт.

Ангел Несторов поясни още, че с тези пари се компенсират част от картите за възрастни граждани и ученици, а субсидиите покриват част от загубите на вътрешноградския транспорт. Размерът на средствата от държавния бюджет обаче, ще стане ясен чак в края на март тази година. Увеличение на цените на картите ще се наложи, ако има някакво драстично намаление на тези приходи, каза директорът на «Тролейбусен транспорт» ЕООД Плевен.