Цецка Цачева идва в Брестовец за възстановка, посветена на 3-ти март
Цецка Цачева идва в Брестовец за възстановка, посветена на 3-ти март / dariknews.bg

Възстановка на тема "Полеви лазарет-село Брестовец" е част от програмата, посветена на честването на Националния празник на Република България Трети март и 135-годишнината от Освобождението на страната ни от османско иго в село Брестовец. Тържествата ще се състоят в събота -16 февруари, в плевенското село Брестовец.

Програмата на честването, която ще започне в 10:00 часа пред местното читалище „Наука 1927", включва и историческа възстановка на събития от Руско-турската война, съобщиха от местната управа.

В близо 30-минутната възстановка участие ще вземат Националното дружество "Традиция" и местната им структура - клуб "Васил Ганчев - Плевналията".

Честванията в Брестовец са под патронажа на кмета на селото Радослав Иванов. По повод честването в селото ще бъде открита и изложба с картини от фонда на Дирекция „Военноисторически музеи" - Плевен и паметник на поета революционер Христо Ботев.

Празничен концерт ще изнесат самодейни състави от Брестовец и Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев" - Плевен.

Гост на тържествата в Брестовец ще бъде и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.