Анонимните смс-и са очевидна провокация
Анонимните смс-и са очевидна провокация / netinfo
Анонимните съобщения, в които се твърди, че БСП готви чудовищен сценарий за спечелване на изборите догодина, са очевидна провокация, насочена към социалистическата партия и към министър-председателя. Това коментира днес пред плевенски журналисти Румен Петков и допълни, че такива смс-и са пращани многократно през последните години.

Румен Петков не се ангажира с коментар чие дело са анонимните съобщения. Той обаче направи някои предположения за мотивацията на тази провокация.

Излизането на БСП начело в социологическите проучвания, сигурно това не въодушевява всички... Стабилизирането и отиването на един Конгрес на политиката, а не на интригите и на изкуствените сблъсъци, и то на ясна политика с придизборна платформа, със солидна програма, с управленска рамка и с нов устав, който сигурно не вълнува толкова обществото, но за нас е много важен. Тъй че сигурно има много раздразнени хора, които имат интерес да злепоставят социалистическата партия

На въпроса вътре или извън партията са хората с интерес да злепоставят социалистическата партия, Румен Петков отговори : “Аз съм много дълбоко убеден - главно извън нея”.