linejka
linejka / dariknews.bg
На 19 януари 2018 година около 14:40 часа на тел. 112 е постъпил сигнал, че на третокласен път, свързващ град Тръстеник и град Долна Митрополия лек автомобил "Тойота" Ярис, собственост и управляван от 56-годишен от Тръстеник, при движение с несъобразена с пътните условия скорост губи управление над автомобила. Навлиза в насрещното платно и удря движещ се в посока град Тръстеник лек автомобил "Рено" - Меган сценик, собственост и управляван от 56-годишен от Тръстеник.
При ПТП е пострадал водачът на "Тойота" Ярис. Той  е транспортиран в ЦСМП - Плевен с опасност за живота. Настанен за лечение в отделение по Неврохирургия при УМБАЛ "Д-р Георги Странски". Взета му е кръвна проба.

Водачът на "Рено" е бил изпробван за употреба на алкохол на място с дрегер, като уредът е отчел отрицателен резултат.  Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. б, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.