1
1 / obshtina.pleven
С обща снимка и хвърляне на шапки във въздуха - както повелява традицията, завърши тържеството на абсолвентите в Ловеч, по време на което официално бяха връчени дипломите на випуск 2017 – 46 абсолвенти, професионални бакалаври по машиностроене, автомобилно машиностроене, електротехника и компютърни системи и технологии.

В своето приветствие кметът Корнелия Маринова припомни, че колежът вече има над 1900 випускници, като 80% от завършилите са от Ловеч.

„На добър час на нашите абсолвенти! Вашият дух и типичният за възрастта стремеж да променяте живота превръщат този ден в празник за всички нас в колежа. Най-малкото защото и ние сме били като вас. Затова ви пожелавам да сбъднете мечтите си“, каза в академичното си слово доц. д-р инж. Пенчо К. Пенчев, директор на колежа.

Преди връчването на дипломите водосвет за здраве и успехи отслужи отец Кънчо Кабадийски, който предаде поздрави от Ловчанския митрополит Гавриил.

Първенец на випуска е Теодоси Генов (специалност „Машиностроене”), доц. Пенчев му връчи почетен медал и грамота. Наградени за отличен успех бяха общо осем дипломанти.