2000 плевенчани се стягат за  Бузлуджа
2000 плевенчани се стягат за Бузлуджа / netinfo

Повече от 2000 членове и симпатизанти на БСП от Плевенска област ще се включат в Националния събор на левицата – Бузлуджа 2008 г. Това съобщиха от пресцентъра на партията в града.

На Историческата поляна ще бъдат още народните представители от Коалиция за България Румен Петков, Васил Антонов и Радослав Илиевски, областният управител Цветко Цветков, председателят на Общинския съвет на БСП- Плевен Любомир Петков и лидерите на партията в останалите общини на областта, кметовете и общинските съветници от социалистическата партия.

Тържествата ще започнат на 1 август, когато с венци и цветя, поднесени пред Паметника на свободата на връх Шипка ще бъде почетена паметта на загиналите за освобождението на страната. Националният събор на 2 август ще отбележи 117-тата годишнина от учредяването на организирано социалистическо движение в България.

Концертната програма ще започне в 10.00. часа с изпълнение на Берковската духова музика. В нея ще се включат още още Любка Рондова и квартет „Славей”, Румен Родопски и оркестър „Извори”, танцова трупа „Нашенци”, Любена Нинова и Владимир Димов, Сунай Чалъков, Веселин Маринов и др.

Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметника на Хаджи Димитър и пред Барелефа на основоположниците на партията. В чест на 117-тата годишнина председателят на БСП Сергей Станишев ще връчи партийни билети на 117 новоприети младежи.

На квотен принцип в този брой от Плевенска област нови електронни карти ще получат 13 младежи, приети в социалистическата партия. Този година ще се честват и 115 години от създаването на организирано социалистическо движение в Плевен. По този повод на Историческата поляна на Бузлуджа ще бъдат връчени партийните билети на още 115 новоприети членове на партията.

Националният събор ще завърши със спектакъла „Бузлуджа Open Air”, който ще изненада присъстващите със съвременна музика, световноизвестни диджеи и невероятно светлинно шоу.