/ / Thinkstock/Getty Images
Община Перник прави анкетно проучване във връзка с потребностите и интересите на младите хора.

"Искаме да знаем повече за това какво мислиш за Перник и начина, по който се развива твоят град и общината. Затова бъди искрен/а", апелират от местната управа.

Проучването е анонимно и обхваща участници между 14 и 29 години. То се провежда съвместно с група от изследователи и специалисти по младежките въпроси.

Необходимо е анкетираните да посочат основните проблеми на младите хора в общината, да направят оценка на дейността на кмета, Общинския съвет, Консултативния съвет за младежка политика, културните институции и др. От тях са очаква и оценка на неправителствени организации в региона.

Пернишките младежи ще честват двоен празник

Младите хора трябва да споделят мнението си дали се чувстват подкрепени да реализират младежки дейности, дали общината и местната власт се ангажират с техни проблеми. Към пернишките младежи са отправени въпроси относно физическите пространства в града /паркове, градинки, др./, които харесват и обичат да посещават, също и такива, които биха могли да се превърнат в привлекателни за тях.

В анкетата питат още за евентуалното им участие в демонстрации, подписки, доброволчески организации, онлайн дебати и т.н. Местната управа се интересува и дали имат желание да емигрират.

Проучването е насочено към съвместна работа на общинската управа и младите хора за един по-добър Перник утре, отбелязва пресцентърът.
БТА