/ iStock/Getty Images
Първото издание на летен фестивал ще се проведе това лято в Перник, съобщиха от Общината.

Той ще предложи на перничани и гостите на града разнообразна културна програма, както и кулминацията от Европейското първенство по футбол. Зад събитието застават организаторите на Sofia Summer Fest, които ще пренесат атмосферата на столичното лятно настроение.

"В лицето на община Перник срещнахме партньор, който е дълбоко мотивиран да насърчава културата в града. Основната ни цел е да си сверим часовниците с публиката в Перник, за да може да развием фестивала и той да се провежда всяка година", споделя Борислав Чучков, който е един от организаторите.

Летци помагат на децата от дневния център в Перник

"Градът ни има нужда от летен фестивал, както и от качествени културни събития и именно това ще се случва през лятото. Разбира се, Перник е също така много футболен град, така че всички фенове ще могат да видят четвъртфиналите, полуфиналите и финала на открито със своите близки и приятели", допълва кметът на Перник Станислав Владимиров.
Фестивалът ще бъде открит на 2 юли от Ути Бъчваров.

Заедно с перничанина Росен Митков ще поднесат специална изненада за всички посетители. След това ще бъдат излъчени първите два четвъртфинала от Европейското първенство по футбол.

В следващите дни са предвидени много спектакли, забавления, съчетани с футболни мачове. На 10 юли е кулминацията на събитието с концерт на легендата Васил Найденов. Фестивалът ще приключи на 11 юли с финала на Европейското първенство по футбол.
БТА