/ iStock/Getty Images
Два дни на централния площад "Възраждане" в Троян ще звучи рок.

Те са в рамките на организираното от общината събитие "Рок в сърцето на Балкана".

След няколко издания на "Рок-академия - Троян" и "Изгрев над Балкана", които доведоха в планинския град някои от най-големите български рок-групи и световни звезди като Джо Лин Търнър /"Rainbow", "Deep Purple"/ и Джон Лоутън /"Uriah Heep"/, ще се промени малко звученето, представяйки пред троянската публика съвместния проект между група "Кикимора" и Видинската симфониета.

През първия ден в програмата на събитието жителите и гостите на града ще се насладят на изпълнения на групите "Диана Експрес" и ЕКС. На живо ще звучат най-големите хитове на групата - "Утре", "Северина", "Душа" и други.

Тримата фронтмени на българската пънк и рок сцена - Ерол Ибрахимов /"Уикеда"/, Кольо Гилъна /екс фронтмен на "Контрол"/ и Светльо Витков /екс фронтмен на "Хиподил" и понастоящем на "Светльо& The Legends"/ ще изпълнят само най-големите хитове на бандите си, сред които: "Обичам", "Бий хлапето", "Let me да те лов ю", "Боби", "Леле Како", "Скакауец", "Най-щастливият ден", "Бате Гойко", "Мариана".

Гвоздеят на програмата по време на втория ден от рок-събитието ще е рок-операта "Children in time", която ще бъде изпълнена от група "Кикимора" и Видинската симфониета. Ще могат да се чуят хитове на "Rainbow" и "Deep Purple", сред които "Child in time", "Soldier of fortune", "Can`t let you go", "Surrender" и много други. Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев.

За събитието в Троян пристига огромна сцена, която ще събере над 30 класически музиканти и рокаджиите от "Кикимора".
 
БТА