Волейболистите на Арда  в челната шестица
Волейболистите на Арда в челната шестица / netinfo
Битката за шампионската титла по волейбол в България при мъжете отново ще бъде между осем клуба, научи Гонг. На снощната сбирка на НВЛ, БФВ и представители на отборите бе съгласувано да се върне формата на първенството от миналата година. Това предложение бе прието и от Управителния съвет на централата тази сутрин в курорта "Св. Константин и Елена"

Преди старта на турнирната фаза се знаеше, че в Суперлигата ще участват шест клуба, но последното решение е да се върне формата от миналия сезон. Вече са ясни шест участника – ЦСКА, Левски Сиконко, Марек Юнион Ивкони, Лукойл Нефтохимик, Пирин Разлог и Арда Кърджали. Другите два тима ще бъдат определени от допълнителен квалификационен турнир от петък до неделя (31 октомври – 2 ноември) в Казанлък.

От трите участващи отбора – Черно море, Дунав-Русе и Монтана за елита ще се класират два, а третият ще остане във Висшата лига. В момента продължава Общото събрание на БФВ в Гранд Хотел Варна. Очакват се промени в състава на УС на централата. Участниците ще коментират по петте точки от дневния ред, които са: 1. Отчет за дейността за олимпийския цикъл в периода 2005-2008; 2. Основни насоки в дейността на БФВ за новия олимпийски цикъл в периода 2009-2012 година; 3. Промени в устава на БФВ; 4. Промени в състава на УС на БФВ; 5. Организационни въпроси.