Като основна причина е слабият интерес
"Мобилният пункт за поставяне на ваксини срещу COVID-19 в Кърджали спира работа", каза пред журналисти директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

Вижте къде може да се ваксинирате в Кърджали

Като основна причина той посочи слабият интерес и отчете, че за 13 дни работа на пункта, от него са се възползвали 50 човека.

"За разлика от мобилната възможност, интерес към ваксинирането в региона има", допълни д-р Кирчев като отчете, че дневно срещу COVID-19 се ваксинират средно около 300 души. Броят на поставените до момента ваксини е 57 689, като 28 982 са втора игла.

Област Кърджали се нарежда на едно от челните места в страната по ваксинирани на глава от населението. За постигнатите високи резултати, Регионалната здравна инспекция е отличена със заповед на министъра на здравеопазването д-р Кацаров.

Новият COVID-19: Температура до 40 градуса и кашлица със задух

Заповедта бе връчена на директора на Инспекцията от заместник-областният управител Павел Гатев, по време на днешното заседание на Областния кризисен щаб.

На него бяха посочени и вероятните причини за липсата на COVID зона в региона. По думите на д-р Кирчев, до момента никой медицински център или ДКЦ не са проявили интерес.

Според него основна причина е липсата на лекари, които да работят в такъв център.
БТА