На съвместна пресконференция днес бившият областен управител Никола Чанев предаде властта в ръцете на приемника си Даниел Делчев.

"Вярвам, че следващия областен управител ще успее да надгради постигнатото в интерес на гражданите през последните 4 години, като оставям една напълно работеща областна администрация, където всеки знае какво прави. Той има всички качества за това, смятам, че в негово лице е направен един добър избор", подчерта Никола Чанев, след като направи кратък отчет на постигнатото от него през изминалия мандат.

Бившият областен управител подари на приемника си знамената на България и Европейския съюз като символ за запазване на държавността в региона.

Кои са новите областни управители (СНИМКИ)

От своя страна новият областен управител Даниел Делчев благодари на Никола Чанев и каза: "Винаги сме имали областни управители, които са имали политическа култура, а г-н Чанев е точно такова доказателство".

Той определи приоритетите си, като основен сред тях е провеждането на честни и демократични избори.

"Докато се опитваме да гарантираме честността на изборите, няма да забравим, и че COVID кризата не е отминала. В този смисъл мисля, че нищо не трябва да се променя. Голяма част от колегите ми неглижираха местните щабове, аз не смятам да направя така", каза Делчев и обяви, че Областният кризисен щаб ще продължи да се събира, за да може в Кърджали нещата да вървят в правилната посока.
БТА