Комисар Ангелов иска сигурност по водоемите
Комисар Ангелов иска сигурност по водоемите / netinfo

Спешни превантивни мерки по отношение на необезопасените водни басейни са разпоредени от комисар Стефан Ангелов, директор на ОД “Полиция” на полицейски управления по места. Проверките за установяване на състоянието на необходимите предупредителни табели са налага заради лятната ученическа ваканция и трагичния инцидент, при който в река Джебелска се удави 11-годишно момче. Ден по-късно пожарникари спасяваха изолирано от сушата дете под Ардинския мост в Кърджали.

Полицейските инспектори по места ще трябва да огледат водоемите по общини, където децата често търсят прохлада в летните горещини и да дадат предписания за поставяне на предупредителни табели, където такива липсват. Практиката от минали години сочи, че точно в неохраняеми водоеми са най-честите случаи на удавяния.

В мерките се предвижда чрез полицейските инспектори и кметовете на населените места да бъде привлечено вниманието на родителите към проблема, за да има контрол върху непълнолетните и малолетни деца през лятната ваканция.