Дикме: В ДПС–Ардино икономическа и политическа власт са се слели
Дикме: В ДПС–Ардино икономическа и политическа власт са се слели / netinfo
В ДПС – Ардино икономическата власт се е сляла с политическата, това заяви пред Дарик бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който се отцепи от движението и сега е общински съветник в града от „Новото време”. Както Дарик  ви съобщи на заседание Общинският съвет в Ардино е отстранил от поста председателя на местния парламент Айдън Серкан. Двама общински съветници от ДПС са подкрепили „Новото време” при гласуването. Айдън Серкан обаче твърди, че това е станало незаконно. Ето какво каза Мехмед Дикме по този въпрос.

Спазени бяха всички процедури и всичко е съгласно Закона за местно управление и местна администрация, и устройствения правилник за работа на Общинския съвет. Всички решения, които са взети са абсолютно законни.

Друго е мнението на Айдън Серкан?

Естествено, той е председател и явно не му се дава постът.

Как си обяснявате това, което се случва в Ардино и в ДПС - Ардино?

Аз бях изненадан, от доста време не съм ходил в Ардино.

Какъв знак е случващото се за партията ДПС в национален план?

Никакъв. Не трябва да се прави връзка на ДПС в национален план със ставащото в Ардино. Той е просто частичен случай, разделен от общото.

Смятате ли, че подобни настроения не би имало и на други места, така както се е случило в Ардино?

Нямам наблюдения за други места. Някои хора вече трябва да свикнат с истината, да слушат и да чуват истината, а не да им се поднася само онова, което искат да чуят те. В Ардино хората все повече започнаха да говорят истината, без да се страхуват и го казват на глас. Истината е, че няколко кадри, няколко души по един или друг начин са узурпирали и политическата власт, и изпълнителната. Лъжат регионалното и националното ниво. Те са работили с местните фирми. Икономическата власт е слята с политическата власт и се работи в ущърб на населението. Това е истината и хората всеки ден все повече и повече започват са се отвращават от това, което виждат.