/ Община Кърджали
С разнообразна програма през целия ден, жителите на Кърджали ще отбележат 112 години от освобождението на родопския град.

Първите прояви в програмата на честванията на 21 октомври са допълващите се фотоекспозиции „Кърджали в миналото“ и „Кърджали - моят град“, които могат да бъдат видени пред сградата на Общината от 9:00 часа, според програмата, публикувана на сайта на общинската администрация.

По традиция цветя и венци ще бъдат поднесени първо пред паметника на ген. Васил Делов, известен като освободител на града, от 11:00 часа. Празничната програма ще продължи с шествие на представителните блокове на учебните заведения, което ще тръгне в 11:30 часа от Дома на културата и ще приключи пред паметника на Освободителите в Градската градина.

В 12:00 часа там ще започне тържественият ритуал, който ще прелее във фолклорен концерт на Здравко Мандаджиев и танцова формация „Кабири“. На пространството до театъра от 16:30 часа децата на Кърджали ще се представят на организираната от Общински детски комплекс „Сцена на талантите“. 

През целия празничен денРегионален исторически музей ще посреща посетители в Ден на отворените врати. Залите на музея ще са отворени от 9:00 до 18:00 часа.

Денят на Кърджали се отбелязва от 1939 г. с решение на околийската администрация и на тогавашния кмет на града Георги Димитров. Празникът бележи годишнина от освобождението (1912) на Кърджали от османско иго от Хасковския отряд под командването на ген. Васил Делов по време на Балканската война (1912-1913).

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Валентина Стоева, БТА