Главният прокурор Сотир Цацаров в Кърджали
Главният прокурор Сотир Цацаров в Кърджали / Павел Тенчев
До момента няма повдигнато обвинение за умишлено убийство срещу майката на убитото в Момчилград 7-годишно момиче. Тя е задържана за срок до 72 часа с обвинение за оставяне без надзор на дете. Това заяви в Кърджали главният прокурор Сотир Цацаров след двучасова среща със състава на Окръжна прокуратура. Той бе тук заедно с директора на НСС Борислав Сарафов. Повод за посещението им, според  техните думи, е да се ускори процеса на разкриването на убийството на детето и да бъдат успокоени жителите на Момчилград, сред които в последните дни има напрежение във връзка с липсата на официална информация за престъплението от страна на разследващите.
Работи се по няколко версии, но между тях напълно изключена е версията убийството да е извършено от някой психопат, който броди и е опасен за обществото, каза  шефът на националното следствие Борислав Сарафов.
Това, което със сигурност може да се каже до момента е, че работим с един стеснен кръг от заподозрени за убийството, който се стеснява с всеки изминал час, каза Цацаров.
По думите му до края на деня в апартамента, където е извършено убийството, ще бъде извършен следствен експеримент с участието на майката Садет Муса. По думите му в хода на следствените действия са назначени съдебно-медицинска, ДНК, дактилоскопна и техническа експертизи, резултатите от които ще бъдат готови  до края на деня или най-късно до утре сутринта.
За да бъде осъществена по добра координация в следствените действия, до края на деня в Кърджали ще пристигнат началниците на отделите  „Убийства” и „Криминален” към ГД „Национална полиция”, каза още Сотир Цацаров.  По думите му целта е убийството да бъде разкрито в рамките на един съкратен срок. 
Главният прокурор помоли хората в Момчилград да проявят разбиране и необходимото търпение, за да могат следствените органи да си свършат работата.