темида съд
темида съд / / iStock/Getty Images
Районен съд - Кюстендил постанови наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 години и 8 месеца за Андрей С. / на 34 г. /. Той се призна за виновен в извършване на кражба на телевизор и пулт за дистанционно управление към него на обща стойност 235 лв., от апартамент на ул. „Бузлуджа“ в Кюстендил. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление с лишаване от свобода не по- малко от 1 година. За това престъпление подсъдимият получи наказание „лишаване  от свобода“ за срок от 1 г. и 6 месеца, което да изтърпи при първоначален режим „строг“.
 
Налице са условията за групиране на наказанията на Андрей С. по предходни осъждания. Съдът определи, налага на подсъдимия общо наказание за две престъпления- кражби на телевизори, а именно най- тежкото- „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. и 6 месеца и го увеличава на основание чл. 24 от НК с 2 месеца „лишаване от свобода“, като общото най- тежко наказание 1 г. и 8 месеца да изтърпи при режим „строг“.
 
Определението за определяне на общото, най тежко- наказание подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд- Кюстендил,информират от Окръжен съд Кюстендил.