Затвор от 19 години за Евгени Кацарски, постанови КОС
Затвор от 19 години за Евгени Кацарски, постанови КОС / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

19 години затвор постанови Кюстендилски окръжен съд за Евгени Кацарски, обвинен в убийството на съпругата си Даниела Кацарска. Искането на прокуратурата беше за 17,5 години затвор. Кацарски трябва да плати и 120 000 лв. кръвнина, реши съда под председателството на съдия Пенка Братанова.
Преди произнасяне на присъдата и преди защитните пледоарии, Евгени Кацарски даде показания пред съда. Той заяви, че не е извършител на престъплението и няма съпричастност към него. Пред съда разказа, че се е прибрал в къщи между 5 и 7 часа и не е излизал, а за инцидента разбрал от полицията, когато в 12 часа го закарали в управлението. Там научил и, че вече е разведен.
Евгени Кацарски твърди, че с Даниела са се разбирали, живеели са нормално, били са неразделни, обясни, че не са имали сериозни конфликти, не и е удрял дори и шамар, може да е изричал обидни думи, но само толкова. Казва, че отношението към майка й е било добронамерено. Твърди, че не е бил комарджия и не е дължал пари, пред съда обясни, че не си спомня за какво са изразходвани парите от кредита изтеглен от Даниела. Първоначално каза, че са били за обзавеждане на дома на майка й, после добави, че са ги изхарчили по заведения, които са посещавали заедно с Даниела. Не е имало скандали след искането за развод и последвалата информация за делбата на наследствен имот на Даниела.
На едно от предишните заседания по делото, майката на Даниела разказа, че Евгени Кацарски не е работил през повечето време от съжителство си с дъщеря й, бил е увлечен по хазарта. Със заеми от банки и роднини Даниела покривала всички разходи. Тогава майката изказа своя теория, че наследствен имот на Даниела, който бащата на Евгени застроил след отстъпено право на строеж е причина за убийството. Делото за развод е било в същия ден, в който Даниела е убита. Евгени Кацарски твърди, че не е бил уведомен за датата и дори не е знаел, че е разведен.