Започва съдебен процес срещу извършител на кражби и обсебване в Кюстендил
Започва съдебен процес срещу извършител на кражби и обсебване в Кюстендил / Дарик радио,архив

Обвиняемият мъж, с инициали Г. К. от с. Лозно е предаден на съд по наказателно дело, водено срещу него от Районна прокуратура - Кюстендил за престъпление по чл. 206, ал. 1 от НК, както и за пр. по чл. 195, ал. 1, т. 7 във вр.с чл. 194, ал. 1 във вр. с чл. 28, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.
На 08.07.2016 г. мъжът е отишъл в МБАЛ «Д-р Никола Василев» в гр. Кюстендил, където потърсил приятелка на майка си Д. С. Жената работила в лабораторията на болницата и с готовност излязла, за да се срещне с него. Това било обичайно, тъй като К. и друг път идвал да я моли за различни услуги.
Д. С. излязла навън пред кабинета си, а Г. К. й обяснил, че трябва спешно да се обади на свой познат. Тя му предоставила мобилния си телефон марка «Самсунг», обаче като се отдалечил на разстояние, вместо да проведе разговор, К. тръгнал. След като изчакала края на деня и синът на приятелката не се върнал, нито й върнал телефона, пострадалата подала сигнал в полицията.
На 28.07.2016 г. в гр. Кюстендил пристигнал фолклорен танцов ансамбъл «Актавис» за участие на сцена на площад «Велбъжд». Една от танцьорките - В. А., оставила чантата си на пейките при «Арката» и се отдалечила за няколко минути. Когато се върнала жената видяла, че чантата й липсва. В хода на разследването се установило, че по същото време на площада се намирал и Г. К. Той забелязал, че танцьорите оставят багажа си по пейките и решил да извърши кражба. Именно той взел малкия сак с вещи на В.А. и избягал в посока кв. «Изток». По пътя той го отворил и видял вътре три мобилни телефона, несесер, два портфейла с обща сума 86 лв. Крадецът взел парите и телефоните, а останалите вещи изхвърлил в река Банска. По-късно успял да продаде мобилните телефони на различни лица.
На 02.08.2016 г. Г. К. се разхождал в близост до градинката при Община Кюстендил, където около 13 ч. видял Н. Я., с когото се познавали. Той го настигнал, бръкнал в джобовете му и без да получи никаква съпротива отнел два мобилни телефона. Единият от тях марка «Самсунг» наглият крадец хвърлил на земята, а другият «Нокиа» оставил за себе си и тръгнал. Пострадалият сигнализирал органите на реда, като дал подробни обяснения за случилото се на пристигналите на място полицаи. След извършените оперативно-издирвателни мероприятия Г. К. бил установен. Общата стойност на отнетите от него вещи от различни лица възлиза на 505 лв.
Предстои да започне пореден за обвиняемия съдебен процес, който е многократно осъждан за престъпления от общ характер, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.