/ Община Дупница
Да провери как вървят дейностите по ул. "Метоха" и ул. "Венелин" бе и днес зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев.

Асфалтиране и изграждане на тротоари по проекта "Интегриран градски транспорт" в Дупница

Двете улици са стратегически важни, защото с направата им се очаква сериозно да се облекчи движението на МПС-та през централна градска част.

Община Дупница

"Особено важна е "Метоха", защото ще поеме сериозен трафик по направлението "Горна махала" - жк.Бистрица. След като бъде извършен ремонтът, ще се получи конфликтна точка в района на кръстовището, което всички знаем като Севдината фурна и затова сме предвидили в проекта "Интегриран градски транспорт" да бъде монтиран светофар за регулиране на движението и облекчи до известна степен задръстванията. За пешеходците ще бъде осигурена възможност за пресичане "по заявка".

Община Дупница

Подготвят се основите и до 20-и август ще започне да функционира", коментира Милев. "До края на деня очаквам да бъде пусната за преминаване на автомобили връзката на ул. "Георги Икономов" (бивша "Бригадирска") и "Венелин", където полагат втори слой и продължават с дейностите по нея.

Полагат износващ слой асфалт на ул. "Кокиче" в Дупница

По ул. "Велико Търново" са към края на изграждане тротоарите преди асфалтирането й до връзката с "Бузлуджа", заключи Милев.