Заловиха петима крадци, гост краде DVD от домакина си
Заловиха петима крадци, гост краде DVD от домакина си / netinfo
20-годишен младеж от кв. "Изток" задържаха кюстендилски полицаи за кражба на ДВД от къща в квартала. Той е гостувал на свой съсед, а като си тръгнал успял да задигне дивидито му, продал го. След проведените издирвателни мероприятия полицаите от ПУ в кв. “Изток” открили извършителя и ДВД-то, върнато е на собственика му.

Още трима младежи от квартала съответно на 19, 18 и 24 години, бяха установени като извършителите  на кражба. Те са откраднали 18 чувала орехи след като разбили стената на стопанската постройка, в която са съхранявани. Продали ги на съкварталец, който търгува с ядки. Откритите орехи, вече изчистени и подготвени за продажба, са върнати на собственика. Извършителите и на двете кражби в кв. “Изток” са известни на полицията с разнообразие от криминални деяния, осъждани са, работата по установяване на съпричастността им и към други деяния продължава.

43-годишен мъж от Дупница е задържан от автопатрул с откраднати губи с алуминиеви джанти в близост до работилница за смяна на гуми на ул. “Отовица” в града. Задържаният е известен на полицията с множество кражби, осъждан е, ще остане в ареста 24 часа.