Загуба и червен картон за Велбъжд. Марек дръпна на 3 т. пред Витоша- Бистрица
Загуба и червен картон за Велбъжд. Марек дръпна на 3 т. пред Витоша- Бистрица / Дарик- Кюстендил

1:1 завърши дербито в Югозападната „В" група на 1- ви май в Благоевград. Третият „Пирин" не победи, но и не загуби от друг устремил се към „Б" група тим- „Витоша"- Бистрица. Лидерът „Марек" разгроми последния „Миньор"- Бобов дол със 7:0 и вече има 3 точки преднина пред вторите- „Бистришките тигри".

Изненадваща загуба допуснаха на свой терен футболистите на „Велбъжд". Те отстъпиха с 0:1 на търсещия гаранция за оставане в групата „Чепинец"- Велинград. Кирил Михайлов вкара гола за гостите в 17- та минута, а футболистите на домакините създадоха една дузина положения за гол, но топката така и не влезе във вратата. Двата тима се противопоставиха един на друг в 77- та минута, след груб фаул на Иво Велинов. В резултат бяха изгонени Адриян Бачовски от „Велбъжд" и капитана на „Чепинец" Николай Байраков.

Загуба и червен картон за "Велбъжд". "Марек" дръпна на 3 т. пред "Витоша"- Бистрица
netinfo

„Велбъжд" бе воден от Борис Христов, тъй като Юлиян Кръстев замина с юношите старша възраст за Варна, където днес играят със „Спартак", в мач от Елитната група до 19 години. Двата отбора имат равен точков актив, по 19 т.

Нова загуби допуснаха играчите на „Германея"- Сапарева баня, този път от „Септември" в София с 3:1.

Съседите „Струмска слава" и „Витоша"- Долна Диканя завършиха 1:1, „Места" отстъпи с 0:1 на „Сливнишки герой", а „Перун" надигра „Ботев"- Ихтиман" с 3:0.

Класирането в ЮЗ „В" група оглавява „Марек" с 64 точки, пред „Витоша"- Бистрица с 61, „Сливнишки герой" и „Пирин" имат по 53 точки. Кюстендилският „Велбъжд" отстъпи на 8- мо място с 34 т. „Германея" е на 11- та позиция с 29 т.

На последните 3 места са „Септември" и „Рилски спортист" с по 18 точки и „Миньор"- Бобов дол с 8 т.