Велбъжд трябва да бие Свобода, за да има спокойна зима
Велбъжд трябва да бие Свобода, за да има спокойна зима / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Осем отбора са в "опасна близост" и под заплахата да попаднат в зоната на изпадащите на Трета Югозападна лига. Сред тях и трите отбора от област Кюстендил- "Велбъжд", "Германея" и "Марек 1915". Тези осем отбора са събрани в 9 точки разлика, от 10- 17 място. Без да броим последният в класирането- "Чепинец", който е сигурен изпадащ, защото има 0 т.
"Велбъжд" посреща предпоследния в класирането "Свобода"- Пещера в неделя, от 14 ч. на стадион "Осогово". Кюстендилци имат 14 т. и са 14- ти в подреждането. Гостите са с 12 т. Наказан за "Велбъжд" е Симеон Димитров, за натрупани 5 жълти картона.
"Марек 1915" гостува на "Балкан" в Ботевград. И двата тима имат по 17 т. и делят 10- 12 място, заедно с "Хебър". Срещата и спечелването на 3 точки от нея е еднакво важна е за двата тима. "Германея" гостува на лидера в класирането "Сливнишки герой" и ще бъде много трудно на отбора на Атанас Стоилов да спечели и точка от този двубой.
Македонското дерби на кръга е между "Вихрен" и "Беласица". Домакините са в опасната зона с 13 т., а гостите са в победна серия, като в сряда спечелиха срещу "Миньор" в Перник с 0:1. "Пирин"- Гоце Делчев посреща "Миньор", а "Септември"- Симитли е домакин на "Ботев"- Ихтиман.