Турнир по Летен Унифайт в Кюстендил- препятствия, стрелба и джудо
Турнир по Летен Унифайт в Кюстендил- препятствия, стрелба и джудо / Дарик, архив

Първият турнир по Летен Унифайт ще бъде проведен в Кюстендил тази събота и неделя. Той ще е за юноши и девойки младша и старша възраст. Състезателите трябва да преминат препятствия, ще имат стрелба и джудо. Надпреварата ще е в голямата зала на стадион „Осогово",като официалното откриване е в събота от 11 ч. Поканени са кметът Петър Паунов и председателят на ОС Иван Андонов.
Организатори са спортен клуб „КРИС" и Българската федерация по унифайт. Заявки за участие са подали 8 отбора от България и тим от Гърция.
„Амбицията ни е да бъдем домакин след време и на републиканско първенство, защото имаме всички условия за това. Дано се справим с организацията Искаме да привлечем и отбори от целия Балкански полуостров. Унифайт се развива само в България и Гърция, а на състезанието в Кюстендил ще дойдат колеги от Македония, които искат да видят какво представлява този нов вид спорт. Румънците също проявяват интерес", каза за Дарик Офелия Димова от „КРИС".
Стартират по двама състезатели, на директна елиминация. Те ще трябва да преминат през пожарникарска стена, греда и тунел, да стрелят с топче в цел и след кратка почивка ще имат схватка по джудо. Засича се и времето за преминаване на трасето.
За всеки от отборите, които ще участват на турнира по Летен Унифайт в Кюстендил ще има и вкусни кюстендилски череши.