Аполония 2017
Аполония 2017
Кюстендилският спортен клуб Аполон ще проведе традиционния си турнир по силов трибой „Аполония” на 29 юни. Ще бъдат наградени  и Мис и Мистър плаж. Началото е в 10:00 часа, на Общинския плаж.

Нов успех за тенисиста от Кюстендил Виктор Атанасов

„Състезанието се провежда от началото на 90-те години като последните 10-тина издания е открито и става като регионално. Участват състезатели от София, Перник, Дупница, Сандански, Разлог, Кюстендил.

В това издание ще има следните категории: Младежи до 18 г. една категория обща и класирането ще се извърши по точкова система Уилкс, за приравняване резултата спрямо личното тегло.

Мъже в две категории, като абсолютният победител пак ще бъде излъчен по Уилкс. Про категория открита за мъже и жени, които са със значителен опит в състезанията по трибой и имат и международни участия като класирането отново става по Уилкс.

Отделно ще проведем и Турнир за атлетична физика, мъжка и женска. Нещо като Мис и Мистър плаж регламента е по свободен от официално състезание по Културизъм като състезателите се представят индивидуално показвайки развитие на пропорции и атлетичност”, коментира пред Дарик Антон Пенков, председател на СК "Аполон-Роси", който организира турнира, с помощта на Община Кюстендил.

Съдии на турнира ще бъдат Европейският шампион по трибой Крум Крумов, многократният шампион по трибой и културизъм Димо Бенев, световната фитнес шампионка Тодорка Иванова и други изявени състезатели.

„Управителния съвет на нашия клуб реши да се включим в кампанията за събиране на средства за лечението на 14-годишния Теодор Велинов. Като всички средства, които съберем на състезанието като такса участие от състезатели и дарения от публиката, ще преведем по сметката на детето”, каза Антон Пенков.
Дарик-Кюстендил