Световният ден на толерантността в 6-то ОУ в Кюстендил
Световният ден на толерантността в 6-то ОУ в Кюстендил / Личен архив

Учениците от VІ ОУ "Св. Паисий Хилендраски"-Кюстендил отбелязаха световния ден на толерантността. Празникът започна още преди седмица, когато бе обявен конкурс за рисунка, есе, съчинение и мултимедийна презентация, на тема "Урок по толерантност". Днес бяха връчени наградите на отличените в конкурса. Във всяка паралелка бе изнесен Урок по толерантност, а учениците от ІІІ "а" клас, на г-жа Венка Лумбева показаха своето отношение към темата на открит урок, пред учители от училището.

Александър Иванов и Даниел Арсов от VІІ "а" клас, които са сред наградените представиха презентацията, с която участваха в конкурса. Отличени бяха и есетата на Велина Лумбева - ученичка от VІІ "а" клас и на Жанета Въжарова от VІІІ клас. Малката Ралица Васева от ІІІ "б" клас също предложи своя прочит на темата за доброто, уважението и разбирането. Второкласниците на г-жа Моллова също написаха първите си съчинения по трудната тема за толерантността.

Много рисунки допълниха пъстрата картина на празника. Учителите се надяват да са провокирали повече внимание и разбиране към света около себе си в своите ученици. Изложбата ще остане във фоайето на училището до края на месец ноември.