Сряда, петък и събота са критични дни за Кюстендил и Дупница
Сряда, петък и събота са критични дни за Кюстендил и Дупница / netinfo

  Сряда, петък и събота са критични дни за обществения ред в двата големи града в областта Кюстендил и Дупница. Това са дните с купони в дискотеките и е добре районните полицейски управления да помислят за усилено  присъствие точно в тези дни, това препоръчват районните прокурори Владимир Шейтанов и Величка Шопова.

  "Системите за видеонаблюдение на проблемните места в градовете ще допринесат за намаляване на противозаконните деяния и гарантиране на правата на добросъвестните граждани", заяви директорът на ОДП- Кюстендил комисар Чавдар Караджов. Той призова кметовете на Дупница и Бобов дол да се реши проблема с организирането на приемни на районните полицаи извън сградите на управленията.

  Председателя на Административен съд- Кюстендил Галина Стойчева препоръча на полицейските служители да съставят с повече "прецизност" актовете по Закона за движение по пътищата и Закона за МВР. Стойчева констатира, че кметовете рядко налагат наказания за нарушения на обществения ред.

  Комисар Караджов бе за втори път домакин на работна среща между ръководството на ОДП с кметовете на общини, ръководителите на държавни и регионални  структури, и ръководителите на съда и прокуратурата.