Сигнали за непочистен Е-79 и улици в Кюстендил, но и похвали
Сигнали за непочистен Е-79 и улици в Кюстендил, но и похвали / Дарик- Кюстендил

Пътищата в Кюстендилска област са проходими при зимни условия. По-лошо бе почистването при снеговалежите от последните два дни, по главен път Е-79, коментира в ефира на Дарик Кюстендил главен инспектор Румен Точев, началник на сектор "Пътна полиция" към ОД МВР. В момента се почистват основно и пътищата Кюстендил - Бобов дол и Кюстендил - Бобошево. Невралгични са планинските участъци - "Стражата", "Черна нива", при КПП Дяково и ГКПП Гюешево.

За два пътни инцидента, през последните 24 часа, информира главен инспектор Точев. Два души са пострадали при удар между два автомобила на главен път Е-79, при разклона за Бобошево. Жена е блъсната на пешеходната пътека, пред магазин "Фантастико". "За щастие тя е само с охлузни рани. Апелирам всички участници в движението да бъдат много внимателни един към друг, да се съобразяват с пътните условия, а автомобилите да са подходящо оборудвани за зимата", допълни Румен Точев.

Остават ограниченията за товарните автомобили. Те трябва да се движат с вериги по пътя Кюстендил - ГКПП Гюешево и през Черна нива, на пътя Кюстендил - Дупница.

Вр. изп. длъжността областен управител Даниела Годинова коментира за Дарик, че лично се е уверила в добре почистения път Кюстендил - Дупница. Вече е почистен до асфалт и главния път Е-79 на територията на Кюстендилска област, заяви Годинова.

В офиса на Дарик радио получихме поредица сигнали от кюстендилци, които се оплакват от непочистени улици, в кварталите Герена, Въртешево, района над театъра и др. От горещия телефон на Община Кюстендил отговарят, че второстепенните улици не са изчистени, акцента пада на главните пътни артерии.

Ангажимент на всеки гражданин е обаче да почисти тротоара пред дома му, офиса или магазина. Чести са случаите, когато паркирани автомобили по малките улици не позволяват да мине снегорин и затрудняват почистването. Работата продължава, за съжаление аварира и техниката, коментираха от ОП "Чистота".

От живеещи на ул. "Здравец" и "Черешово топче" получихме сигнал с благодарност към ОП "Чистота", че за първа година техника е влязла и е почистила тези улици в кв. "Колуша".

(на снимката: ул. "Кресна", над театъра)