Шефът на пътната агенция се оправда пред дупничани за ниските цени на имоти за  АМ Струма
Шефът на пътната агенция се оправда пред дупничани за ниските цени на имоти за АМ Струма / Маргарита Петрова

Директорът на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров се срещна с ощетени жители на Община Дупница, заради строителството на Автомагистрала Струма. Около 100 души поставиха въпроси за ниските цени, на които са оценени имотите им.

"Има възможност срока за обжалване да бъде удължен. Това става с една молба до Висшия административен съд", обясни Лазаров. Той допълни, че причината, за толкова ниските цени е във фирмата извършила оценка на имотите и допълни, че фирмата е изгонена, и пътната агенция ще заведе иск срещу нея. От Агенцията ще сезират и Камарата на оценителите за некоректно направените оценки.

Шефът на пътната агенция се оправда пред дупничани за ниските цени на имоти за  АМ "Струма"
netinfo

Шефът на отдел „Отчуждаване на имоти" Диана Манова, която също беше в Дупница, обясни начина, по който са направени оценките. Спазен е Закона за държавната собственост коментира тя. Оценители са правили аналог с цените на база сделки за продажба на имоти в региона през последните 12 месеца. „Всички знаем, че в България продавайки ниви, земеделски земи, лозя и овощни насаждения, всеки един от нас не декларира истинската цена", допълни Манова. Тя обясни още, че продажната цена, на която е изповядана сделката е почти равна на данъчната, позовавайки се на събрани документи.

Срещата беше инициирана от депутата Емил Гущеров. На нея, освен представителите на пътната агенция бяха и началниците на областните пътни управления на Кюстендил и Перник, както и зам.областният управител на Кюстендилска област Даниела Годинова.