Сапарева баня избира из между 7 кандидати за кмет
Сапарева баня избира из между 7 кандидати за кмет / Влади Владимиров

7 са кандидатите за кмет на община Сапарева баня. Сашо Иванов и Илчо Дамянов са издигнати от Инициативни комитети. В местните избори се впуска още един бивш управник - Цветан Динев, който е издигнат от Земеделски народен съюз. ПП „ГЕРБ" залага на Калин Гелев, ПП „Атака" на Георги Попниколов, РЗС - на адвоката Красимир Ранов, местната коалиция „Демократичен алинас" предлага Михаил Кметски, бивш шеф на РИОКОЗ Кюстендил.

11 са листите за общински съветници - с такива ще се явят БСП, НДСВ, ПП „Атака", ПП „ГЕРБ", ПП „Лидер", Земеделски народен съюз, Единна народна партия - водач на листата е Петър Чучуганов, който беше общински съветник в ОбС Сапарева баня от Движение „Нашият град". Листа са регистрирали ДПС и партия Българската левица, в „Коалиция за Сапарева баня", а водач е бившият председател на БСП Валентин Кюркчийски. ПП „Нова сила" участва в тези избори само с листа за общински съветници. РЗС и „Демократичен алианс" също имат листи със съветници.

За кметове на кметства - БСП, ПП „Атака" и ПП „ГЕРБ" ще имат кандидати във всички села. За всяко от селата има по един Инициативен комитет.

Днес в 15.30 часа е тегленето на жребия.