Красимир Петров
Красимир Петров / Влади Владимиров
Бюлетините и всички изборни материали вече са в общините от област Кюстендил. Те бяха разпределени от Областна администрация, под контрола на РИК- Кюстендил. На тези избори няма да има машинно гласуване в нито една секция. Избирателите са 135 307 души.

Единствената жалба до момента от областният управител Йордан Татарски срещу решението на РИК за реда, по който ще се приемат протоколите в изборния ден. Тя е отхвърлена от ЦИК, като недопустима.
“СИК ще постъпват пред сградата на областната управа, където ще получават номер и по този номер ще бъдат допускани до втория етаж, където се намира РИК и пункта на Информационно обслужване”, каза за Дарик председателят на РИК Красимир Петров, който уточни, че се действа по оперативен план, който е прилаган и на последните избори за президент и вицепрезидент.

Областния управител е информирал РИК, че до него е изпратен анонимен сигнал, в който се твърди, че на президентските избори, кметският наместник на с.Цървеняно е минавал по къщите и е агитирал да се гласува за ГЕРБ и се изразява становище, че и на предстоящите избори на 26 март 2017 година, може да се води агитация от кметицата. Районна избирателна комисия препраща сигнала на Районна прокуратура Кюстендил по компетентност.

Изтече срока за регистрация на застъпници на политическите партии и коалиции, участници във вота на 26 март. Максималният им брой за листа е 288, колкото са към момента броя на секциите в 10 МИР- Кюстендил. Представители, партиите и коалициите могат да регистрират до деня преди изборите, като техният брой също трябва да е максимум- 288.
 
 
Дарик- Кюстендил