Приеха Бюджет 2012 на Община Сапарева баня, отпадна помощта за новородено
Приеха Бюджет 2012 на Община Сапарева баня, отпадна помощта за новородено / Маргарита Петрова

Без допълнения и много коментари, ОбС- Сапарева баня прие бюджета за 2012 година. Рамката му за тази година е 5 053 889 лв. Единствените коментари по бюджета бяха свързани с общинското лесничейство и парите за снегопочистване. Съветниците от ГЕРБ поискаха допълнителна информация.

Стана ясно, че от социалните придобивки отпада помощта за новородено, която досега се даваше в община Сапарева баня. Кметът Сашо Иванов обясни, че и сега има неизплатени средства. Намалени са субсидиите са спортните клубове и фолклорните състави. За ФК „Германея" са заложени 26 500 лв., има заделени средства за футболните отбори по селата, клубовете по биатлон, ски, лека атлетика, борба и кик бокс. За „Клуба на жената" са предвидени 500 лв., за читалищата, в това число фолклорните състави 4 000 лв.

Кметът Сашо Иванов поясни, че обекти със собствени средства няма да бъдат правени, не са заделени и много пари за благоустрояване на селата. За сметка на това пък общината кандидатства с много проекти, в които са включени и населените места в общината.

С решение на общинските съветници бяха определени просрочените задължения от минали години, които да бъдат разплатени от бюджета за 2012 година, в размер на 940 789 лв. и размера на просрочените вземания, които ще бъдат събрани през 2012 година, в размер на 509 659 лв.

Бюджета беше приет, съветниците от ГЕРБ и Васил Лазов от ЛИДЕР гласуваха „въздържал се".