/ iStock/Getty Images
Тази година в конкурса ще участват само индивидуални изпълнители по народно пеене в три възрастови групи
Предстои откриването на 14-тия международен фолклорен конкурс "Пауталия", който ще се състои на 25 и 26 юли в Кюстендил. Началото му ще бъде дадено в 10.30 часа на 25 юли, съобщиха организаторите.

Организатори на събитието са община Кюстендил и читалище "Братство", със съдействието на Министерството на културата. "Конкурсът дава поле за изява на фолклорни състави и изпълнители. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество", каза председателят на читалището Иван Андонов.

Бюрото по труда в Кюстендил представя новите антикризисни мерки

Конкурсът е включен в културния календар на Министерство на културата.
Класираните на първо, второ и трето място индивидуални изпълнители по народно пеене от първа и втора възрастови групи ще получат целева финансова подкрепа и стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от Министерството на културата.

Тази година в конкурса ще участват само индивидуални изпълнители по народно пеене в три възрастови групи - до 7-ми клас, до 11-ти клас, и до 30 години. Участници от чужбина няма да има. Организаторите са се подготвили музикалното събитие да протече при спазване на всички епидемиологични изисквания.
БТА