Покани за спортни танци, хип- хоп, брейк, бейли денс в Кюстендил
Покани за спортни танци, хип- хоп, брейк, бейли денс в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Турнир по спортни танци и Втори национален фестивал "Танцова феерия под Хисарлъка", организират читалище "Братство 1869"- Кюстендил и клубовете "Велбъжданс" и "Импулс". Те ще се проведат в началото на месец- октомври 2012 г., като вече се приемат заявки за участие.

"Изгряващи звезди "Велбъжданс" 2012" се казва турнира по спортни танци, който ще се проведе на 7- ми октомври, в голямата зала на стадион "Осогово". Право на участие имат състезателни двойки, които не са участвали в официални турнири, допускат се и двойки момиче- момиче, както и състезателни формации. Възрастовите групи, в които ще е има надпревара са до 9, 11, 13 и 15 години. Поименни заявки се приемат до 30- ти септември.

Вторият национален фестивал "Танцова феерия под Хисарлъка" ще се проведе на 6- ти октомври. Фестивалът е с конкурсен характер и е в 4 категории- Хип- хоп, Брейк, Бейли денс и Характерни танци. Класиране ще има за индивидуални изпълнители, групи до 10 човека и групи над 10 човека. Възрастовите групи са: до 12 г.; от 12- 18 г. и над 18 години.

"Целта е да се предоставят възможности за изява на талантливи деца и възрастни. Фестивалът цели популяризиране на различните видове спортни танци и приобщаване на хора от различни възрастови групи", коментира художественият директор Десислава Камчева.