Под въпрос са секциите в болниците и затвора в Бобов дол
Под въпрос са секциите в болниците и затвора в Бобов дол / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Тече процедура по регистрация на застъпници и представители в РИК- Кюстендил, срокът е до 5- ти ноември, но заявленията за регистрация на застъпници трябва да се подадат до 3- ти , а за представителите до 4 - ти ноември. Това е нов регламент от ЦИК, каза за Дарик председателят на РИК Красимир Петров .
Всеки регистриран участник в изборния процес има право на по 1 застъпник и представител в СИК. Към този момент броят секциите в 10- ти район Кюстендил е 286, в това число и 4- те подвижни секции. До 48 ч. преди изборния ден могат да се закрият някои от секциите, като тези в болницата и Миньорския дом в Кюстендил, както и в двете болници в Дупница. Минималния брой избиратели е 10, поясни председателят на РИК.
Дали ще има секция в затвора в Бобов дол, зависи от броят лица с мярка за неотклонение задържане под стража, 48 часа преди изборния ден. Лишените от свобода нямат право да гласуват.
"Има интерес към обученията на членовете на СИК, като преминаха тези в Кюстендил и Дупница. На всяка секция бяха раздадени по 1 методическо указание и примерни протоколи за президентските избори и националния референдум, няколко чернови. ЦИК записа и помести видеоклип, около 20 мин., с него се представят основни елементи от изборния процес. Изменения излизат обаче непрекъснатоот ЦИК и на 5- ти, в събота, сме уведомили общинските администрация, че следва към материалите с бюлетините да представят и допълнителните решения на ЦИК, които ще се вземат до самия предизборен ден", коментира Красимир Петров.