/ Ружа Загорска от SiteMedia Consultancy
Кюстендилецът Петър Божинов е големият победител в първото издание на конкурса за професионални бармани BarMasters. Той победи конкуренцията от общо 20 мъже и жени от едни от най-добрите заведения в страната, които преминаха серия обучения, онлайн гласуване и финал, изпълнен с много предизвикателства.

Петър Божинов от Кюстендил е първият победител в конкурса BarMasters
Ружа Загорска от SiteMedia Consultancy

Подгласници на Петър, който работи в бар Maison’s в София, са Николай Трендафилов от KOTO в София и Димитър Овчеларов от Jasmine Gastro Bar в София, които заеха съответно второ и трето място.

Над 100 професионални бармани от 8 български града преминаха през редица обучения и изпитанията на уменията им, 20 се класираха на финала На сцената на закриващото събитие на конкурса, което беше част от програмата на Sofia Bar Show 2019, премина в три рунда - Signature Cocktail, Event Mockatails Challenge и Speed Classic.

В ефектен микс от шоу програма и миксиране на коктейли, финалистите изпълняваха дадените им задачи за точно определено време, а жури оценяваше уменията и присъствието им зад бара.

Петър Божинов от Кюстендил е първият победител в конкурса BarMasters
Ружа Загорска от SiteMedia Consultancy

Победителят Петър Божинов спечели 3000 лв. и посещение на международното бар шоу Барометър 2019 в Киев, а неговите подгласници – съответно 2000 лв. и бармански сет на Cocktails Kingdom и 1000 лв. и безплатен алкохол от портфолиото на Кока-Кола ХБК България.

Конкурсът BarMasters, чието второ издание предстои през следващата година, е част от платформата Perfect Mix, която има за цел да повиши коктейлната култура и да осъвремени навиците, свързани с консумацията на миксирани напитки, информира Ружа Загорска от SiteMedia Consultancy. 
Дарик- Кюстендил